luni, 4 iunie 2018

Nenumăratele imagini ale lumii poveștilor


      
   Pentru că lumea poveştilor, cum bine se ştie, nu este doar una singură, ci există atâtea lumi câți oameni îți imaginează că ea există, vă propun să faceţi o călătorie în lumea poveştilor imaginată de voi şi să fiţi foarte atenţi la detaliile din jur. Nu doar la ființele acestei lumi, nu doar la prinţi și prinţese, nu doar la balauri, ori la alți locuitori, nici măcar la acţiunea în care ei sunt implicaţi! Vă invit să vă îndreptaţi atenţia către „lumea” poveştii, către elementele banale care o compun, ca să spun altfel, la decorul ei.



Cum e cerul acestei lumi? Tot cu nori e acoperit, ca pe la noi?

Cum sunt plantele? Dar copacii? Iarba e tot verde? Apele curg la vale sau la deal?

Ce păsări o populează? Ce animale?

Cum sunt casele? Podurile? Orașele și satele?

După ce explorați foarte atenți această lume doar de voi știută, vă invit să puneți totul în cuvinte. Dacă vreți să împărtășiți experiența voastră și cu noi, așteptăm textele și desenele voastre pe adresa raluardelean2012@yahoo.com

În urma unui astfel de joc, o fetiță a descoperit Tărâmul lui Turtă Dulce pe care l-a descries în cuvinte ca să îl putem vedea și noi.
                                     


                                                        Tărâmul lui Turtă – Dulce


        Sunt o mare exploratoare de tărâmuri imaginare ! Acum am să vă spun, despre un tărâm ce are gust bun. Acadele, ciocolate, acolo toate sunt minunate ! Veţi afla acum, detalii despre acest tărâm bun!
       Când timpul dulce a venit, pe acest meleag nou m-am trezit! Eram, de fapt în buzunarul unui pitic de lapte, tărâmul lui Turta-Dulce era foarte aproape! În acest tărâm neobişnuit, multe lucruri noi am gasit!
       Deîndată ce intrai, o mare de cafea zăreai. Pomii din gogoşi erau şi fructele, de fapt bomboane colorate, îi împodobeau.Trunchiul lor era din şerbet de portocale, iar frunzele din migdale. Tufişurile erau numai din acadele, iarba, desigur, din miere. Soarele era de-un caramel înmiresmat, iar norii din cocos parfumat. Munţii erau de îngheţată, iar florile de ciocolata. Străzile erau din dulceaţă de afine, pentru condus numai bine. Aleile din guma de mestecat erau, sincer, cam lipicioase mi se pareau…! Casele erau din scorţişoară cu acoperiş de cacao. Geamurile erau din glucoză, iar uşile din budincă roză. Era o adevarată provocare să priveşti şi din dulciuri să nu pofteşti! Pe când eu mă plimbam, mulţi locuitori noi întâlneam. Ce ciudat! Toţi semănau cu omuleţi de turtă dulce, neavând mai mult de douăzeci de unghiuţe. Căciuli aveau toţi, bezele, iar mâinile erau din caramele. Papucii lor erau din mac, iar nasturii dintr-un cozonac. Ochii din frişcă, gura în formă de morişcă. Nasul din migdale, delicioase pentru o gustare.

Mult succes în explorare de tătâmuri imaginare!
Raluca